top of page
06.jpeg

PEDICURE

WIJ NEMEN JOUW VOETEN GRAAG ONDER ONZE HANDEN

Last van je voeten?

Een hardnekkige likdoorn op een teen of onder de voetzool, een kalk (mycose) nagel die door beschadiging, een verdikking is geworden, of een nagel die ingroeit. Eelt wordt grondig weggehaald, eventuele likdoorns en kloven worden verwijderd. Ook de gevoelige teennagel zodat je amper de schoen nog in kan, is te behandelen.

Vaak worden voeten vergeten bij onze lichaamsverzorging

Veel sporten, lopen en bepaald schoeisel doen soms geen goed: er kunnen ruwe plekjes, kloven, eelt en likdoorns ontstaan. De voeten zijn gevoelig en je laat ze niet graag aan de buitenwereld zien. Wij zien graag in de zomermaanden leuke open schoenen en behandelen jouw voeten graag bij Beauty Colours in IJsselstein.

*

Likoorn

Door middel van een chirurgisch vlijmscherp mesje wordt de likdoorn behandeld. Weg is die pijnlijke plek. Er wordt advies gegeven hoe dat voor de toekomst voorkomen kan worden. Dat zijn vaak te smalle schoenen. Blijf je die toch dapper dragen, dan zal je er rekening mee moeten houden dat de likdoorn weer terug komt, ondanks de hulpmiddelen om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Het kan zijn dat een botje dat uitsteekt de oorzaak van een likdoorn is. Waar het likdoorntje ook zit, op en tussen de tenen of onder de voetzool, met dat vlijm scherpe mesje wordt het eruit gesneden of geboord. Toch doet het weg halen vrijwel geen pijn omdat de likdoorn uit dode huidcellen bestaat. 

*

Eelt

Overtollig eelt zit op de drukpunten van de voetzool, daar waar de voet het meest belast wordt. Hierin kan ook een of meerdere likdoorns zitten die vooral veel pijn doen omdat het hele lichaamsgewicht hier op drukt. Het weghalen is qua pijn niet in vergelijking tot hoe het voelt als de likdoorn er nog zit.

Als je dan toch in de stoel zit bij de pedicure, dan is het natuurlijk fijn als de voeten netjes afgewerkt worden, het oog wil ook wel wat. Behalve het weg halen van overtollig eelt worden ook de nagels mooi gepolijst en weer tot normale dikte gefreesd,  en de nagelriemen zien er weer verzorgd uit. Om de behandeling compleet te maken worden de voeten lekker gemasseerd met een bijpassende voeten crème of foam. Jouw voeten mogen weer gezien worden!

*

Ingegroeide teennagel

Ook het verwijderen van een ingegroeide teennagel vraagt enige kennis. Wij stimuleren de groei na het weghalen van een ingroeiende nagel.

Wij behandelen geen ontstoken ingroeinde nagels.

Voor het maken van een afspraak kan je even bellen of een mail sturen. Het is belangrijk dat iemand op korte termijn terecht kan voordat de boel gaat ontsteken en nog veel meer pijn gaat doen. 

Image by Vidar Nordli-Mathisen
05.jpeg

Behandelingen

Wij bieden een breed scala aan pedicure behandelingen aan.

 • Basis Pedicure

 • SPA Pedicure 

 • Gellak behandelingen

Basis Pedicure
 • Nagels Knippen

 • Nagelriemen netjes maken

 • Nagel omgeving handmatig schoonmaken

 • Nagel omgeving machinaal reinigen

 • Nagelriemen verzorgen d.m.v. dadioil

 • Indien nodig: Likdoorn, ingegroeide nagel behandelen

 • Eelt snijden en gladfrasen. 

 • Korte voetmassage met een passende crème 

bottom of page