top of page

PEDICURE

Last van je voeten?

Een hardnekkige likdoorn op een teen of onder de voetzool, een kalknagel die door beschadiging, een schimmelnagel die dik en lelijk is geworden, of een nagel die ingroeit. Hardnekkig eelt wordt grondig weggehaald, eventuele likdoorns en kloven verdwijnen. Ook de teennagel die pijn doet zodat je amper de schoen nog in kan, is te behandelen.

Vaak worden voeten vergeten bij onze lichaamsverzorging

Schoenen die net wat knellen doen ook geen goed: er kunnen ruwe plekjes, kloven, eelt en likdoorns ontstaan. De voeten gaan pijn doen en je laat ze niet graag aan de buitenwereld zien in sandaaltjes of leuke teenslippers. Kies daarom voor een pedicure behandeling bij Beauty Colours in IJsselstein.

Vloertegels

​Ingegroeide teennagel

Ook het verwijderen van een ingegroeide teennagel vraagt enige kennis. Wij stimuleren de groei na het weghalen van een ingroeiende nagel.

Wij behandelen geen ontstoken ingroeinde nagels.

Voor het maken van een afspraak kan je even bellen of een mail sturen. Het is belangrijk dat iemand op korte termijn terecht kan voordat de boel gaat ontsteken en nog veel meer pijn gaat doen. 

Ik neem jouw voeten graag onder handen!

De huid, ruwe plekken, nagelriemen en nagels krijgen uitgebreide aandacht, zodat je onze salon verlaat met pijnloze voeten

Likdoorn

Door middel van een chirurgisch vlijmscherp mesje wordt de likdoorn behandeld. Weg is die pijnlijke plek. Er wordt advies gegeven hoe dat voor de toekomst voorkomen kan worden. Dat zijn vaak te smalle schoenen. Blijf je die toch dapper dragen, dan zal je er rekening mee moeten houden dat de likdoorn weer terug komt, ondanks de hulpmiddelen om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Het kan zijn dat een botje dat uitsteekt de oorzaak van een likdoorn is. Waar het likdoorntje ook zit, op en tussen de tenen of onder de voetzool, met dat vlijm scherpe mesje wordt het eruit gesneden of geboord. Toch doet het weg halen vrijwel geen pijn omdat de likdoorn uit dode huidcellen bestaat. 

Eelt

Overtollig eelt zit op de drukpunten van de voetzool, daar waar de voet het meest belast wordt. Hierin kan ook een of meerdere likdoorns zitten die vooral veel pijn doen omdat het hele lichaamsgewicht hier op drukt. Het weghalen is qua pijn niet in vergelijking tot hoe het voelt als de likdoorn er nog zit.

Als je dan toch in de stoel zit bij de pedicure, dan is het natuurlijk fijn als de voeten netjes afgewerkt worden, het oog wil ook wel wat. Behalve het weg halen van overtollig eelt worden ook de nagels mooi gepolijst en weer tot normale dikte gefreesd,  en de nagelriemen zien er weer verzorgd uit. Om de behandeling compleet te maken worden de voeten lekker gemasseerd met een bijpassende voeten crème of foam. Jouw voeten mogen weer gezien worden!

bottom of page