top of page

PEDI-WOL

Wol van de Texelaar

Ook verkrijgbaar in onze pedicure salon

Pedi-Wol is een natuurproduct afkomstig van echte Texelse schapen en ideaal voor wandelaars en sporters.
Het kan worden toegepast op elke voet die last heeft van pijnlijke drukplekken.
Ook kan Pedi-Wol preventief worden toegepast als u verwacht dat er blaren of een drukplek zou kunnen ontstaan.

Loopt u de avondvierdaagse? Dan is Pedi-Wol echt een must om blaarvorming en pijnplekken te voorkomen of te beschermen. Heeft u nieuwe schoenen die hier en daar nog wat pijn geven? Dan is Pedi-wol een fijn hulpmiddel!

Voetballers, tennissers... bij de beoefening van vele sporten is Pedi-Wol onmisbaar gebleken.

Pedi-Wol plaats je eenvoudig op de gevoelige plek, sok erover, en klaar! De wol blijft goed op z'n plaats en gaat niet schuiven.

pedi.jpg
101949.png
9015.png
20664.png

Pijnplekken

Voetballers, tennissers... bij de beoefening van vele sporten is Pedi-Wol onmisbaar gebleken.

Pedi-Wol plaats je eenvoudig op de gevoelige plek, sok erover, en klaar! De wol blijft goed op z'n plaats en gaat niet schuiven.

Natuurlijk

Pedi-Wol bestaat uit 100% schapenwol, afkomstig van Texelse schapen. De wol is gewassen, bewerkt en gekaard door professionals.

Direct Resultaat

Pedi-Wol geeft direct resultaat en is daarom dé oplossing voor o.a. wandelaars en sporters!

Wat doet Pedi-Wol eigenlijk precies?

In Pedi-Wol zit wolvet. Qua samenstelling lijkt het sterk op huidvet. Wolvet trekt heel goed in de hoornlaag van de huid en heeft een helende en verzachtende werking op de huid. Je vindt wolvet ook vaak terug in zalven en cremes, in verband met het herstellende vermogen van de huid.

Pedi-Wol kan preventief worden toegepast op plekken, die eventueel druk kunnen geven of pijn kunnen gaan doen. Het fijne is, dat de wol zich aan de sokken hecht, waardoor het niet zal gaan verschuiven. Pedi-Wol helpt zelfs bij hielspoor, of bij een branderig gevoel onder de voeten. Ook als je nagels kapot zijn gegaan door bijvoorbeeld sporten, kun je de wol aanbrengen en zal dit helpen om de pijn te verzachten.

Ook voor oudere mensen, risicovoeten, kun je de wol goed gebruiken. Het is zelfs heel geschikt voor de gevoelige oudere huid. Dus niet alleen sporters en wandelaars hebben er baat bij… Wat dacht je van nieuwe schoenen…. Pedi-Wol kan je goed helpen bij het inlopen hiervan !

Het Texelse schaap

De ‘Texelaar’ is een Texels Schapenras dat al eeuwenlang prachtige wol geeft. Een groep Texelse schapenfokkers bewaart nog altijd de zuiverheid van het schapenras en dus de hoge kwaliteit van de wol. De Texelaar kent als geen ander de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol.

Rond 1850 is het ras gekruist met een aantal Engelse rassen om een betere wolopbrengst te krijgen. Op deze wijze is er een stabiel ras ontstaan met prima eigenschappen. Naast de witte Texelaar is er ook de blauwe variant.

De wol van de Texelaar loopt over de gehele romp. Hij heeft een vrij brede kop, zonder hoorns. Ze kunnen wel zo’n 70 tot 80 kilo wegen. Als een Texelaar geschoren wordt is de wolopbrengst zo’n 4 á 5 kilo.

Vergroeiing van de grote teen 


Bij een pijnlijke/gevoelige hallux valgus neem je een pluk wol, maakt het wat plat en een gaatje erin, wat om de grote teen gaat. 

Pijnlijke hiel / hielspoor

 

Ook hier heb je een flink pluk wol voor nodig, die je net boven en onder de pijnlijke hiel slaat. Denk maar aan een drukverband. Ook hier zorgen de sokken er weer voor dat alles op z’n plaats blijft zitten.

Pijnlijke voorvoet

Bij een pijnlijke voorvoet heb je een flink stuk wol nodig, die je onder de voorvoet legt en vastzet tussen de tenen. Ook hier zullen de sokken de wol op z’n plaats houden. Sporters hebben hier veel baat bij.

Blaren

Als er toch een blaar is ontstaan, dan kun je, afhankelijk van de locatie, gewoon een pluk Pedi-Wol gebruiken ter bescherming.

Ingroeiende Nagel:

 

Bij een ingroeiende nagel kun je eenvoudig een pluk wol om de teen draaien. De sokken zullen de wol prima op z’n plaats houden, en de druk zal verminderd worden.

Likdoorns

Bij pijnlijke likdoorns kun je de Pedi-Wol ook goed toepassen. Gewoon een plukje om of tussen de teen kan de druk van de plek verminderen..

Preventief Gebruik

Ideaal voor sporters die moeten trainen of een wedstrijd moeten spelen. Je kunt blaarvorming en drukplekken voorkomen door van te voren de Pedi-Wol op de risicoplekken te plaatsen.

bottom of page